För dig med intresse för fiskar och akvarium

Att ha akvarium är både ett trevligt intresse och något som skänker harmoni till ditt hem. För att både fiskar och växter ska må bra är det viktigt att sköta det rätt och ha bra tillbehör. Då är det skönt att kunna vända sig till proffs på området som fiskfoder.se.

Välja akvarium och tillbehör

Ju mindre akvarium desto mer svårskött blir det. Det kan låta märkligt men små akvarier växer lättare igen och alger tar överhand. Du behöver även byta vatten på det då och då. När du valt akvarium bör du också anpassa antalet fiskar så det inte blir ”överbefolkat”.

Pumpar och belysning

Ett akvarium behöver syresättas så att fiskarna kan andas och för det behöver du en luftpump. Likaså behöver fiskar och växter få ljus från en ljusramp för att trivas. Särskilt som du helst inte ska placera ett akvarium i direkt ljus – då växer algerna onormalt mycket.

Växter och dekoration

Det finns massor av fina akvarieväxter att välja mellan i olika färger och former. Vissa flyter till och med på ytan. Växterna är både vackra, avger syre och är en plats för mindre fiskar att gömma sig. Vackra stenar och träbitar ger akvariet liv. Tänk bara på att rengöra ordentligt innan du lägger ner dem i akvariet.