Innan du köper hund

Är det dags att köpa din första hund? Gratulerar! Vi har några goda råd samlade på samma plats för dig som går i hundköpstankar.

Köp rätt ras

shutterstock_280679357Innan du köper hund måste du se till att köpa en passande ras. Det är mycket större rasskillnader mellan hundraser än kattraser och köper man en ras som inte passar en kommer både ägare och hund att bli olyckliga.Har du inte tiden eller orken att aktivera din hund flera timmar om dagen, ska du hålla dig borta från hundraser som kräver mycket motion och kreativ hjärngympa. Det finns gott som lata raser som passar dig som gillar myskvällar i soffan och lättare promenader.

Allt inför valpens hemkomst

Köp alla viktiga tillbehör och saker till valpen. Du ska också se till att hundens papper är klara innan du tar över ansvaret. Den ska vara vaccinerad och registreras hos Svenska Kennelklubben.

Adoptera en hund istället?

Om du inte lägger så mycket vikt på att få rätt ras och en fin stamtavla, gör du hundvärlden en tjänst genom att adoptera en hund. Det kan fortfarande vara en rashund som någon inte längre kan ta hand om, men oftast handlar det om olika rasblandningar. Många äldre hundar blir övergivna av sina ägare och behöver hitta nya hem. Du kan vara deras nya hem!