Köpa tält inför semestern

tält

Eftersom jag älskar friluftsliv och resor tänkte jag att familjen skulle slå ihop dessa två tillsammans i sommar.

Vi ska nämligen, för första gången, åka hela familjen och tälta efter kusten. Kan ni tänka er mig i ett tält! Vi tänkte vara borta 2 veckor och ta oss nerifrån Uppsala och uppöver, hur långt vi kommer får tiden, vädret och sevärdheterna bestämma. Det kommer att bli mycket packning och planering, men jag har förhoppningen att det kommer att bli en rolig och minnesvärd resa.

Val av tält

Eftersom vi inte har tältat tidigare så äger vi ännu inget tält. Det tyckte jag var en baggis, att det bara är att köpa ett tält, alla är ju i princip likadana… Men oj, så fel jag hade. Efter att ha sökt på nätet insåg jag att det finns en uppsjö av tält, i olika prisklasser, kvalitéer och utföranden. Det finns scouttält, familjetält, campingtält, fjälltält, det finns till och med hundtält?!… Hjälp, hur skulle jag veta vilket jag skulle välja? Så, nu har jag gjort en grundlig research på olika sidor på nätet, som säljer olika former av tält. Jag tänkte därför delge er vad jag har kommit fram till, så att inte ni behöver söka febrilt också, om ni ska på en semester framöver.

Den sida som jag slutligen valt att beställa tält från är Länna Sport. De är ett erfaret företag med en bra webbshop på nätet. Företaget har alltid fri frakt, snabb leverans och fria returer. Det tält jag har beställt är Marmot Limestone 6P. Tältet sägs vara perfekt för växande familjer som oss. De har två stora dörrar i båda ändor av tältet vilket gör att man inte behöver springa in i varandra och störa. Tältet har bra ventilation och är enkelt att ställa upp och packa ner igen. Det är inte heller alltför tungt eller tar för stort utrymme, det lär ju bli en del packning ändå när man ska ut och resa.

Sen behöver man en hel uppsjö av tillbehör för att tälta och man kan egentligen lägga hur mycket pengar som helst på inköp av prylar men jag tänker att man kan använda mycket från hemmet, i alla fall denna första gången bara för att se om det här med tältsemester kommer att bli något återkommande. 

Då behöver vi bara sätta oss och planera vars vi vill åka, när och sedan bara att invänta sommaren och semestern. Ha det gott!

Uppdatering av artikeln:

Kan uppdatera nyfikna läsare att tältet fungerade perfekt och vi fick en fantastisk vistelse till fjälls. Tältet som vi köpte har vi använt flera gånger sedan vi köpte det och är hur nöjd som helst. Nu funderar vi på hur det skulle fungera med tältet under vinterhalvåret. Det har vi inte provat än. Vi ska väl ta mod till oss och kanske köpa några bättre sovsäckar som passar för ändamålet. Vi tror nämligen att de vi har inte klarar så många minusgrader.