En vän för livet

Har du bestämt dig för att skaffa en vän för livet? Grattis! Det är ett val som du inte kommer att ångra. Det är alltid trevligt att ha en vän som älskar dig mest av allt på jorden och som du helt kan lita på.Tyvärr fungerar det inte alltid så med människor. Vänner kommer och går. Endast en handfull stannar dig nära livet ut. Husdjur har ingenstans att gå och de kommer inte att svika dig. Ett husdjur innebär dock att du tar på dig ett stort ansvar. Det finns en hel del att tänka på om man ska skaffa sig en katt eller hund som livskamrat.

Det krävs tid

Din vän kommer att behöva din sällskap. Att skaffa en hund eller en katt är ett lyx för dig som har tid över. Du måste förstå att ditt husdjur kräver både tillsyn och omsorg. Det krävs tid som du kanske inte har. Är du osäker på att du kan hitta tid att lägga på din nya vän, bör du tänka om och prova med en tamagotchi först istället. Förutom tid som du lägger på umgänge med ditt husdjur, krävs det dessutom tid för veterinärklinik, registrering och diverse andra aktiviteter som berör husdjursägande. Vaccinering är en viktig procedur som ditt husdjur säkert behöver. Vaccineringen gör framför allt så att risken för sjukdomar och dess spridning minskar. Läs mer om vaccineringen här.

Det krävs pengar

Mat, försäkring, vaccinering, leksaker och veterinärbesök kräver pengar. Har du pengar åt din vän? Visst är det trevligt med en ny vän för livet. Du borde dock budgetera för vännen innan du fattar det slutgiltiga beslutet. Ta fram en penna och ett block och räkna på om din nuvarande ekonomiska situation är lämplig för att skaffa ett husdjur.